Contest Submission

Stairway to Heaven

Total Votes: 3

Type of Work: Installation/UrbanFurniture

Take your loved one up to the clouds… or at least up the Tillebierg and a bit further. Stairway to heaven is a permanent installation, offering a place for the locals to meet.
The stairs are great to sit on with a group of friends. You can climb up and enjoy the view (and some privacy). And in case of rain, the little roof will keep you dry and you can find shelter on the backside under the open stairs.

 

Involvement of the public
Depicting the history of Differdange, the skeleton of this installation is made entirely of metal tubes. We are going to use simple of-the-shelf pipes and connectors and invite the locals to build the installation in a collaborative way.

Estimated time: Permanent
Estimated cost: 15000

No post found!

Share this Page

3 Responses

  1. I thought the deadline was 12:00 CET as written in your rules? This project posted this afternoon does not respect the rules, am I wrong?

    Can I post a project now like this artist?

    1. Hope I am not mistaken but I had the impression that 12 CET would mean midnight (12 am) in this case, as there is no indication and the submission was still accepted.

  2. Sorry when we have not been clear enough on this. But indeed we meant midnight.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Contest Briefing
Remeber beeing a teenager, too young for the Clubs and too old for the playgrounds? What did we do? We hang around in the evening with our friends. We went to  places where adults would not pass by frequently but also not too far away from home. Tillebierg is one of those places where the adolescents meet for a forbidden cigarette, for a chat with like-minded and maybe a shy first kiss. A place on the periphery of Differdange and on the edge of the forest overlooking the town, located at a popular Sunday afternoon dog walking path. The spot...
Related Space

Espace Tillebierg