Contest Submission

C-PARK

Like this submission? Vote for it!

Type of Work: Design

Concept An evolutionary design that incorporates a modular installation to create a multi-purpose space, bringing the community together with its installation and adaption. Design Proposition We will use 3D printing to create canopies that can be assembled in different ways depending on the needs of the space. It will form a community project where everyone works together to assemble the elements, just like a big jigsaw puzzle. The 3D canopies have the appearance of umbrellas on the wheels, which can be moved to adapt the space for events. When the space is not being used these canopies have the appearance on an art installation, which brings interest to the space.

 

Security-Safety

  1. We use porous 3d printed elements which are light, not heavy, and can let the air go through to avoid the installation falling. Also, the wheels (or movable base system) are made with a counterweight to ensure the stability of the installation. The canopies are self-supporting with the spider system wire. This installation will be aesthetic, resulting in a light pattern on the floors too.

 

 

Estimated time: Prototype 3 weeks Installation 1 week Permanent installation
Estimated cost: 14800

No post found!

Share this Page

8 Responses

  1. What I like about the concept is the underlaying idea that a space in the city always belongs to everyone and not only to e.g. car-drivers.

    Please explain a bit more how your installation will be at the same time safe/stable and still movable – you mention wheels that are not visible in your drawing.

  2. Thank you for your interest in our design. In fact, we use porous 3d printed elements which are light, not heavy, and can let the air go through to avoid the installation falling. Also, the wheels (or movable base system) are made with a counterweight to ensure the stability of the installation. The canopies are self-supporting with the spider system (wires). This installation will be aesthetic, giving shadows and light patterns on the floors too.

  3. In fact, we will use porous 3d printed elements which are light, not heavy, and can let the air go through to avoid the installation falling. Also, the wheels (or movable base system) are made with a counterweight to ensure the stability of the installation. The canopies are lf-supporting with the spider system wire. This installation will be aesthetic, resulting in a light pattern on the floors too.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Contest Briefing
Located between the City of Differdange and its water sports area, the parking space of Place Jéhan Steichen could be called a transition space. Also historically the open area between residential houses originally built for the industry workers has experienced a transition of various purposes – e.g. as Market Place and location for an annual funfair.  Today the open space is a parking lot which shall also remain its use for the near future. The name giver of the place is Jéhan Steichen (1893-1967) a known local politician and journalist. In our interviews with citizens of Differdange in workshops and...
Related Space

Place Jehan Steichen